Groen Dak voor een beter milieu

Groene daken dragen meer bij aan het milieu dan welke andere soort daken dan ook. Zo creëert een groen dak een betere leefomgeving voor vogels en nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Ook bespaart u 3-7 procent in gas- en elektriciteitsverbruik. Verder heeft een groen dak een langere levensduur en ontlast het riolen bij hevige regenval. Met planten op uw dak zorgt u er ook voor een betere luchtkwaliteit. Al met al een heleboel redenen om een vegetatiedak te overwegen. Er zijn diverse mogelijkheden voor zowel vlakke als hellende daken in de provincie Zuid-Holland.

Mogelijkheden van een Groen Dak

Op een plat dak kunt u kiezen voor een complete tuin aanleg (ofwel een intensief dak) maar ook voor een minder uitbundige begroeiing. Bijvoorbeeld met allemaal kleinere vetplantjes en mossen. Dit wordt een sedumdak of extensief dak genoemd. Een groen dak met kleinere planten vraagt ook niet zoveel onderhoud. Tweemaal per jaar de afvoer schoonmaken en onkruid wieden is voldoende. Hellende daken zijn ook geschikt voor een sedumdak. U moet wel extra verankeringen laten aanbrengen als de helling meer dan 35 graden is. Het kan zijn dat u een bouwvergunning nodig hebt voor een groen dak.

Voor- en nadelen van een Groen Dak

Naast de milieuvoordelen van een groen dak zien groene daken er ook natuurlijker uit. Een ander voordeel is het geluiddempende effect. Ook zorgt de begroeiing op uw dak ervoor dat uw dakconstructie wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. In aanleg is een groen dak wel iets duurder, dus er zijn niet uitsluitend voordelen. Hoewel u in sommige gevallen misschien in aanmerking kunt komen voor subsidie, blijft een groen dak vaak een duurdere optie. Ook moet u er zeker van zijn dat uw dakconstructie geschikt is voor de begroeiing. Laat u dus vooral adviseren door experts.

Een Groen Dak is niet voor ieder dak

Een groen dak weegt meestal meer dan reguliere daken. U dient u ervan te verzekeren dat uw dak voorzien is van de juiste constructie. Uiteraard mag deze geen gebreken hebben. En omdat deze niet altijd zichtbaar is, is het sowieso verstandig om het dak te laten inspecteren door een professional. Iemand die ook eventuele zwakke plekken op uw dak weet te identificeren en op te lossen, zodat u uiteindelijk toch een groen dak kunt laten aanleggen in Rotterdam of Den Haag.

Dakdekkersbedrijf DDM

De dakdakker in uw eigen provincie; betaalbare kwaliteit!

Regulier: 085-1301247
Spoed: 06-42200349 (24/7)

info@dakdekkersbedrijf-ddm.nl

11 + 4 =

Translate »