Gun uw dak een Bitumen Dakbedekking

Met een dakbedekking van bitumen bent u doorgaans voor de komende 20 jaar weer verzekerd van een dak in optima forma! Handig aan een bitumen dakbedekking is dat het meestal ook over een bestaande dakbedekking zou kunnen worden gelegd. Bitumen dakbedekking komt in Nederland in twee derde van de daken zonder helling voor. Hoewel bitumen ook wel teer wordt genoemd, is dit niet correct. Teer komt uit hout of steenkool en bitumen wordt gewonnen uit aardolie. Er zijn wel overeenkomstige eigenschappen. Beide stoffen zijn bijvoorbeeld sterk en duurzaam. Wilt u een oplossing in Zuid-Holland met bitumen neemt u dan contact op!

Wat is Bitumen Dakbedekking precies?

Een bitumen dakbedekking geeft uw dak een optimale, waterdichte bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een bitumen dakbedekking is in twee soorten te vinden: met Atactisch Polypropyleen (APP) of Styreen Butadiëen Styreen (SBS). Een bitumen dakbedekking wordt op het dak bevestigd door verhitting. De verhitting maakt de bitumen zacht en geeft het een grote kleefkracht. Zodra het materiaal is afgekoeld, wordt het erg hard en bereikt het zijn beschermende eigenschappen. Toevoegingen van APP of SBS zorgen ervoor dat het bitumen op het dak ook enigszins flexibel blijft en hierdoor beter tegen temperatuurverschillen bestand is.

Voor-en nadelen van Bitumen Dakbedekking

Voordelen van een bitumen dakbedekking zijn onder andere dat het onderhoudsvriendelijk is, het op de meeste ondergronden kan worden vast gesmolten, bestand is tegen chemische stoffen en uitermate sterk en waterdicht is. APP kent als extra voordeel dat het goed bestand is tegen UV straling. SBS heeft meer flexibiliteit en een grotere kleefkracht als voordelen en is hierdoor een meer duurzame dakbedekking. Een nadeel van bitumen dakbedekking met SBS is dat het minder goed bestand is tegen UV straling. Dit kan worden opgelost door een laag kiezels of grind over de dakbedekking.

Dakbedekking en onze professionals

Onze vakmensen weten als geen ander hoe zij de bitumen dakbedekking op uw dak moeten aanbrengen. U kunt erop vertrouwen dat zij een eerlijk advies geven of er over uw bestaande dakbedekking, een nieuwe laag bitumen kan worden gelegd. Dit is niet altijd de meest verstandige keuze. Het kan namelijk zijn dat uw dak te zwaar wordt als er een bitumen dakbedekking over een bestaande laag dakbedekking wordt gelegd. En dat is vragen om problemen. U bent dus altijd geholpen met het professionele en kundige advies van onze ervaren professionals in Rotterdam en Den Haag.

Translate »