Dakbedekking Plat Dak

De daken van veel woonhuizen, garages, veranda’s, carports, schuren, loodsen en werkplaatsen zijn vaak vlak. De juiste dakbedekking voor een plat dak, hangt af van de functie van het pand. Als uw dakconstructie in goede staat verkeert, dan kun u ook kiezen om dakbedekking van een plat dak over een bestaande laag te plaatsen. Dit scheelt in zowel kosten als werkzaamheden. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe dakbedekking over de oude bedekking kan worden gelegd, kunt u een dakinspectie in Zuid-Holland door een dakexpert laten uitvoeren.

Nieuwe Dakbedekking Plat Dak

Als u van plan bent om te investeren in nieuwe dakbedekking, dan loont het misschien de moeite om te bekijken of er meerdere werkzaamheden verricht moeten worden. Wellicht is het een mooie gelegenheid om dakisolatie aan te leggen of bent u zich ook aan het oriënteren op een dak met begroeiing. U kunt uw eventuele wensen altijd het beste laten toetsen door advies in te winnen bij ervaren vakmensen. Ook voor enkel nieuwe dakbedekking bij een plat dak. Er zijn namelijk verschillende soorten dakbedekking waaruit u kunt kiezen. Voor dakbedekking voor een plat dak kunt u uit drie soorten bedekking kiezen.

Keuzes voor Dakbedekking Plat Dak

Bitumen wordt veruit het meest gebruikt als dakbedekking voor een plat dak. Deze bedekking wordt met een brander op het dak bevestigd en heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Het materiaal is waterdicht en zeer sterk. Hoewel het niet zo goed tegen de zon kan, wordt dit vaak opgelost door het aanbrengen van grind. PVC wordt ook gebruikt als dakbedekking voor een plat dak. Dit wordt met behulp van lijm op de ondergrond geplakt en gaat doorgaans ook 25 jaar mee. Ook PVC is waterdicht en verkrijgbaar in wit, zodat het zonlicht beter weert.

Duurzame Dakbedekking voor Plat Dak

Als u kiest voor synthetisch rubber als dakbedekking op een plat dak, dan zou u hier in een later stadium een dak met begroeiing op kunnen laten plaatsen. Synthetisch rubber heeft een lange levensduur. Gemiddeld gaat het op een plat dak zo’n 40 jaar mee. Ook is EPDM zeer onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen temperatuurverschillen. Mocht u overwegen om een vegetatiedak te laten plaatsen, dan kan dit het beste op een plat dak. Ongeacht welke dakbedekking u kiest, laat u vooral goed informeren in Den Haag en Rotterdam over wat de mogelijkheden zijn.

Translate »