Ideaal voor perfecte afdichting

EPDM dakbedekking is de perfecte oplossing om een dak in één keer af te dichten. Het wordt tegenwoordig veel toegepast en is de nieuwe standaard. Veel professionele dakdekkers bieden het aan. Doordat het materiaal vaak al in de fabriek op maat te maken is, hoeven er op uw dak tijdens de plaatsing namelijk minder naadverbindingen gemaakt te worden. Dat vermindert het risico op lekken tot een absoluut minimum. Uw dak is bovendien sneller en effectiever waterdicht. EPDM dakbedekking is geschikt voor veel verschillende soorten daken. Wij kunnen u hiermee helpen in de provincie Rotterdam! Neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Wat is EPDM Dakbedekking?

EPDM dakbedekking is gemaakt van een waterdichte synthetische rubbersoort en daardoor ideaal voor het bedekken van daken. Het wordt tegenwoordig veel toegepast door dakdekkers, vooral vanwege de lange levensduur en onderhoudsvrije eigenschappen. Voor veel daken wordt het vooraf op maat gemaakt, zodat het op de dag van plaatsing eenvoudig en als één groot folie dakrubber te bevestigen is. Grote dakoppervlakken worden met een overlap naast elkaar bevestigd en vastgelijmd om de waterdichtheid te garanderen. EPDM dakbedekking is slechts 1 tot 1,5 mm dik en in alle opzichten een flexibel materiaal met een aantal grote voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking.

Voor- en nadelen van EPDM Dakbedekking

EPDM dakbedekking heeft een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar en kan eenvoudig en veilig zonder open vuur worden verwerkt. Bovendien is het UV- en ozonbestendig, bevat het geen weekmakers en is het erg flexibel. Het scheurt niet en heeft geen last van krimp en uitzet van het dak. EPDM dakbedekking is verder volledig onderhoudsvrij. Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te repareren met zelfklevende folie. Ook blijft het altijd beloopbaar en kan het worden aangebracht over bestaande dakbedekking. Het enige nadeel is dat EPDM dakbedekking niet goed tegen chloor kan, maar in de praktijk komt het materiaal hier zelden of nooit mee in aanraking.

EPDM Dakbedekking bijna altijd een geschikte oplossing

We beschikken over ruim 20 jaar ervaring in dakdekken en werken met gediplomeerde professionele dakdekkers. We zijn specialist op het gebied van EPDM dakbedekking en hebben hiervoor alle kennis en kunde in huis. Of het nu gaat om EPDM lijmen, EPDM met ballastlaag of een mechanische bevestiging, we adviseren u graag over alle plaatsingsmogelijkheden van dit veelzijdige materiaal voor uw eigen dak. Bent u woonachtig in Rotterdam of Den Haag dan kunnen we u met deze materie van dienst zijn!

Translate »