Vogelwering

Vogels vormen regelmatig een probleem voor daken, schoorstenen en rookkanalen. Naast de werking van uitwerpselen op uw dak, stenen en voegen, wordt ook het risico op brand en koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk groter. Veel vogels nestelen namelijk in het rookkanaal, waardoor deze verstopt raakt. Het plaatsen van vogelwering op, in en nabij het dak lost deze problemen eenvoudig op. Met verschillende technieken verwijderen we (de resten van) vogelnesten en plaatsen we vogelwerende middelen waarmee u voorkomt dat vogels uw rookkanaal en dak gebruiken als nestplaats. Vogelwering is daarvoor de ideale oplossing. Wij helpen u in de provincie Zuid-Holland!

Wat is Vogelwering?

Vogelwering betekent het aanbrengen van materialen die vogels afschrikken of weren. Denk hierbij aan een reeks pinnen, bevestigd op plaatsen waar vogels graag zitten, zoals dakranden en dakgoten. Dat zijn veelvoorkomende plekken voor het plaatsen van vogelwerende middelen. In plaats van pinnen wordt ook regelmatig een draad als vogelwering gespannen. Deze draad voorkomt dat vogels er kunnen landen en zitten. Daarnaast heeft vogelwering een preventieve werking, want vogels zullen uw dak en andere favoriete plekken gaan mijden.

Voordelen van Vogelwering

Vogelwering zorgt er direct voor dat vogels uw dak niet langer gebruiken als broedplaats. U vermindert daarmee het risico op brand en koolmonoxidevergiftiging doordat uw rookkanaal en dak niet langer door vogelnesten verstopt raken. Daarnaast beschermt u uw dak tegen de invloeden van zure vogelpoep. Hierdoor gaat uw dak en alle dakonderdelen langer mee. Indien er al een vogelnest in uw rookkanaal aanwezig was, merkt u na het verwijderen daarvan een betere trek, waardoor uw vuur sneller, beter en efficiënter brandt. In dat geval gebruiken we een speciale nestboor om het gehele nest en de resten ervan professioneel en volledig te verwijderen.

Vogelwering laten installeren

Onze specialisten helpen u graag bij het verwijderen van vogelnesten op uw dak of onderdelen daarvan. Rookkanalen en daken maken we zorgvuldig schoon met geavanceerde technieken die gegarandeerd alle nesten en resten daarvan verwijderen. We beschikken over meer dan 12 jaar ervaring met alle soorten vogelwering en hebben alleen gediplomeerde dakdekkers en specialisten in dienst. We maken graag een inventarisatie van uw wensen en adviseren bij de keuze voor een bepaald type vogelwering. Neem gerust contact met ons op in Rotterdam om de mogelijkheden te bespreken.

Translate »