Pannendak is authentiek en duurzaam

Daken met dakpannen kwamen al voor in de tijd van de oude Grieken. Hoewel het uiterlijk van de individuele dakpan inmiddels wel is veranderd, blijft een pannendak zeer effectief. De uitstraling van een pannendak is verzorgd, elegant en tijdloos. En hoewel dit esthetische voordeel meegenomen is, is de functionaliteit van de dakpannen natuurlijk het meest belangrijk. En een dakpan is zeer zeker functioneel. Hij kan tegen de hitte van de zon en houdt uw huis zelfs relatief koel. Ook is hij prima bestand tegen wind en regen. Duurzaam dus in de provincie Zuid-Holland.

Pannendak op hellende daken

Daken met hellingen tussen de 15 en 75 graden zijn het meest geschikt als pannendak. Minder hellende daken kunnen ook worden bedekt met dakpannen, maar dan moeten er extra maatregelen worden genomen om het dak waterdicht te krijgen. Bij daken die sterker hellen dan 75 graden, moeten de dakpannen worden verankerd. Allemaal werkzaamheden die wij uiteraard voor u willen verrichten, indien u toch dakpannen wenst. Want pannendaken blijven natuurlijk een plaatje om te zien. De aanleg van deze daken vraagt om vakkennis en ervaring. Wij zijn u daarin graag van dienst.

Inspectie bij een Pannendak

Voordat u een pannendak kunt laten aanleggen, zal er eerst een inspectie plaatsvinden. Deze laat u bij voorkeur door een ervaren specialist uitvoeren. Er moet namelijk worden bepaald of uw dakconstructie geschikt is voor dakbedekking met dakpannen. Is de dakconstructie voldoende intact? Vergt de helling van uw dak extra maatregelen? Hoe zit het met de afvoer en de nok? Allemaal specifieke aandachtspunten die geïnspecteerd moeten worden als u een pannendak wilt laten aanleggen. Een professioneel advies is dan ook vaak het startpunt als u een dak met dakpannen overweegt.

Keuzes bij een Pannendak

En dan zijn er ook nog keuzes te maken. Onder andere met betrekking tot het soort dakpan dat u op uw dak zou willen. U kunt kiezen uit betonnen dakpannen of keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn door het fabricage proces wat milieuvriendelijker. De keramische dakpan heeft echter een langere levensduur. Ook zijn dakpannen in verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan uw pannendak een geheel ander aangezicht krijgen. Maar let op want hier kunnen gemeentelijke voorwaarden van toepassing zijn. U doet er goed aan om eerst bij de gemeente te informeren wat wel en niet mag. Neemt u vrijblijvend contact met ons op in Den Haag en Rotterdam.

Translate »