Dakgoot Lekkage vaak oorzaak van overlast

Een dakgoot lekkage zorgt voor veel ongemak en plaatselijke wateroverlast. Daarnaast treedt op den duur vaak waterschade op, zoals vieze plekken op de gevel of andere muren en zelfs afbrokkelend beton of steen. Houten delen van de constructie lopen een groot risico op houtrot. Een onopgeloste dakgoot lekkage kan dus grote gevolgen hebben, terwijl een dakgoot lekkage meestal eenvoudig te verhelpen en zelfs te voorkomen is. Een dakgootreparatie of het vervangenvan (delen van) de dakgoot lost alle problemen op. Ook als u nog geen dakgoot lekkage heeft, is het raadzaam om het risico op een lekkage zo klein mogelijk te maken. Periodiek onderhoud van de dakgoten voorkomen schade en wij helpen u in Zuid-Holland!

Hoe ontstaat Dakgoot Lekkage?

Een dakgoot is bedoeld om regenwater netjes af te voeren en voorkomt waterschade. Een dakgoot lekkage en andere problemen ontstaan vaak door een vervuilde dakgoot. Wanneer het water door verstopping niet weg kan, gaan veel dakgoten kapot door het gewicht van het water en het vuil. Denk hierbij aan doorhangen of zelfs het volledig afscheuren van de dakgoot. Ook als er voortdurend water in de dakgoot blijft staan, heeft dat aanslag en verrotting tot gevolg. Deze problemen worden vaak pas opgemerkt als het al te laat is. Ook speelt ouderdom een rol. De dakgoten van oudere woningen zijn slijtagegevoelig en dient u tijdig te vervangen.

Gevolgen van Dakgoot Lekkage

Dakgoot lekkage heeft ernstige gevolgen als deze niet tijdig wordt opgelost. Waterschade aan buitenmuren en uiteindelijk ook uw binnenmuren, loslatend metselspecie, schimmels, houtrot, verzakkende grond en schade aan gevelbekleding. Ook ondergelopen kelders en vochtschade aan de fundering komen voor, doordat het regenwater niet meer netjes via de regenpijp wordt afgevoerd. De gevolgschade van een dakgoot lekkage is vaak zeer lastig te bestrijden en brengt veel kosten met zich mee. Het is daarom zaak om een dakgoot lekkage te voorkomen of een lek zo snel mogelijk te laten repareren. Zo zorgt u bovendien voor een hoog comfort in huis.

Dakgoot Lekkage voorkomen?

Het verhelpen van een dakgootlekkage is werk voor specialisten. We beschikken over ruim 12 jaar praktijkervaring en werken alleen met gediplomeerde dakdekkers. Wij zorgen ervoor dat uw dakgoot met kwaliteitsonderdelen gerepareerd of vervangen wordt en daarna weer in uitstekende conditie verkeert. Ook voor regulier onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Hiervoor hebben we alle kennis en kunde in huis. Laat een ervaren dakdekker naar uw dakgootlekkage kijken. Ook het preventief reinigen, het vervangen van onderdelen doen we graag voor u. Informeer naar de mogelijkheden in Rotterdam en Den Haag en wij helpen u met een lange-termijn oplossing weer vooruit!